Marinēti baklažāni. Neparasti gardi!

Pamēģiniet pagatavot un šī recepte iedzīvosies jūsu krājumos.

Sastāvdaļas:

✓ Baklažāni – 5-6 vidēja izmēra

Marināde:

  • ✓ 100 ml etiķa 6%,
  • ✓ 2 glāzes ūdens,
  • ✓ 4  gab. krustnagliņas,
  • ✓ 5 lauru lapas,
  • ✓ 10 graudiņi melnie pipari,
  • ✓ 3 ēdk brūnā cukura (variācija  – 2 ēdk. Medus un 1ēdk. parasta cukura),
  • ✓ 1,5 ēdk sāls,
  • ✓ 1 ēdk augu eļļas.

Gatavošana

  • Baklažānus attīrīt no mizas
  • Sagriežam plāksnītēs un apcepjam līdz zeltainam tonim.
  • Gatavojam marinādi. Visas marinādes sastāvdaļas sajaukt.
  • Uzvārīt un atdzesēt.
  • Vēl vajag 10 daiviņas ķiploka.
  • Katru baklažāna plāksnīti apmērcēt marinādē.
  • Salikt katliņā, liekot kartām ar sagrieztu ķiploku šķēlītēm.
  • Apliet ar marinādi. Marinādes sanāk daudz, baklažāni itkā peld tajā.
  • Glabāt ledusskapī.
  • Ievilkušies ir pēc 3-5 dienām, bet ēst var jau nākošajā dienā.
  • Tāpēc, ka ļoti jau garšīgi!

Labu apetīti!

Avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru