Pamēģiniet pagatavot un šī recepte iedzīvosies jūsu krājumos.
Sastāvdaļas:
✓ Baklažāni – 5-6 vidēja izmēra
Marināde:
- ✓ 100 ml etiķa 6%,
- ✓ 2 glāzes ūdens,
- ✓ 4 gab. krustnagliņas,
- ✓ 5 lauru lapas,
- ✓ 10 graudiņi melnie pipari,
- ✓ 3 ēdk brūnā cukura (variācija – 2 ēdk. Medus un 1ēdk. parasta cukura),
- ✓ 1,5 ēdk sāls,
- ✓ 1 ēdk augu eļļas.
Gatavošana
- Baklažānus attīrīt no mizas
- Sagriežam plāksnītēs un apcepjam līdz zeltainam tonim.
- Gatavojam marinādi. Visas marinādes sastāvdaļas sajaukt.
- Uzvārīt un atdzesēt.
- Vēl vajag 10 daiviņas ķiploka.
- Katru baklažāna plāksnīti apmērcēt marinādē.
- Salikt katliņā, liekot kartām ar sagrieztu ķiploku šķēlītēm.
- Apliet ar marinādi. Marinādes sanāk daudz, baklažāni itkā peld tajā.
- Glabāt ledusskapī.
- Ievilkušies ir pēc 3-5 dienām, bet ēst var jau nākošajā dienā.
- Tāpēc, ka ļoti jau garšīgi!
Labu apetīti!